Auberginehapje met kip

3-4 porties

Benodigdheden
1 aubergine
30 g rijst
2 tomaten
1 el (olijf)olie
75 g kip, in reepjes
staafmixer

Bereiding
Snijd met een mesje de schil van de aubergine dun af.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Kook de aubergine samen met de rijst in een pan met een flinke laag water in ca 15 min gaar en zacht.
Kruis intussen de tomaten bovenop in en dompel ze ca 1 min in een kom met kokend water.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de reepjes kip in 4-5 min zachtjes gaar.
Giet de aubergine en rijst af, maar vang het kookvocht op.
Pureer met een staafmixer de aubergine met de rijst, tomaat en kip tot een fijne puree.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *