Mieschoteltje met paksoi

1 portie

Benodigdheden
1 klein nestje gedroogde mie (ca 15 g) of 50 g gekookte mie
75 g paksoi
50 g champignons
1 tl olie
3 plakjes schouderham, in reepjes
staafmixer

Bereiding
Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de paksoi in repen.
Borstel of veeg met keukenpapier de champginongs schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons op een zacht voor ca 4 min tot het vocht vrijkomt.
Voeg de paksoi toe en schenk er een scheutje heet water bij.
Leg een deksel op de pan en laat de groenten ca 5 min zacht stoven tot de paksoi gaar is.
Giet de paksoi en champignons af.
Giet de mie af.
Pureer met een staafmixer  de groenten met de mie en ham.
Voeg eventueel wat kookvocht, moedermelk of opvolgmelk toe om het hapje te verdunnen.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *