Brownietaart
8 punten
Benodigdheden
40 g pecannoten
65 g witte chocolade
100 g MonChou zacht & luchtig
180 g pure chocolade
125 g boter
200 g donkere basterdsuiker
2 el honing
2 eieren
100 g bloem
1 tl bakpoeder
zout
15 g melkchocolade
springvorm 20 cm
bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 175C.
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Hak de pecannoten grof.
Hak 50 g van de witte chocolade in stukjes.
Roer ze met de noten door de MonChou.
Breek de pure chocolade in stukjes.
Snijd de boter in blokjes.
Verwarm de boter met 125 g van de pure chocolade op een laag vuur tot dat de boter en de chocolade bijna gesmolten zijn.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel verder van het vuur af smelten.
Roer de suiker en de honing erdoor en voeg een voor een de eieren toe.
Spatel de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout er door.
Doe de helft van het chocolademengsel in de vorm.
Verdeel het Monchou-mengsel over het midden en dek alles af met de rest van het chocolademengsel.
Bak de taart in de voorverwarmde oven ca 40 min tot dat de cake stevig aanvoelt.
Neem de rand van de vorm en laat de taart tot lauwwarm afkoelen.
Smelt de rest van de pure chocolade au bain-marie.
Schaaf van de rest van de witte chocolade en de melkchocolade met een dinschiller (NH: of kaasschaaf) mooie krullen.
Schenk de pure chocolade over de taart en laat hem iets opstijven.
Strooi de chocoladekrullen erover.
Bron: Kook ook Taart