Fruitige appel-wortelpuree

Groente/fruihapje, 2 porties

Benodigdheden

200 g wortel, geschrapt
1 appel
staafmixer

Bereiding

Snijd de wortel in plakjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Breng de wortel afgedekt in een pan met een bodem water aan de kook.
Voeg na circa 5 min de appel toe en kook het geheel nog 5-7 min tot de wortel en appel gaar zijn.
Giet de wortel en appel af, maar vang het kookvocht op.
Pureer de wortel en de appel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde puree.
Voeg tijdens het pureren eventueel een beetje kookvocht toe om de puree iets dunner te maken of verdun de puree met moedermelk of opvolgmelk.

Bron: Opperdepop

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *