Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat

4 personen

Benodigdheden
300 g witte rijst
500 g sperziebonen
2 el olie
3 uien, fijngesnipperd
1 bakje cherry tomaten (250 g)
100 g geraspte jonge kaas
1 bakje basilicum (15 g)
1 bol mozzarella (125 g)

Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen.
Kook de sperziebonen in 5 min gaar en knapperig.
Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien.
Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is.
Schep de geraspte kaas door de rijst.
Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover.
Serveer met de sperziebonen.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *