Gegrilde Kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade
4 personen
Benodigdheden
500 g kalkoenfilet, in gelijke plakken
zout en versgemalen peper
2 el olijfolie
rasp van 1/2 citroen
50 g walnoten, grof gehakt en geroosterd
6 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
1 appel, geschild in blokjes
1 sinaasappel, in partjes
75 g blauwe kaas, verbrokkeld (roquefort of Danish Blue)
Voor de dressing:
2 el mayonaise
1 el magere yoghurt
1 tl (Dijon)mosterd
1 el citroensap
Bereiding
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie.
Bestrooi ze rondom met citroenrasp.
Meng de ingredienten voor de dressing.
Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan circa 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding
Meng de bleekselderij met het fruit, de noten, kaas en dressing.
Bak of gril de kalkoen in circa 3 min per kant.
Serveer de salade erbij.
Tips
Vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.
Neem in plaats van blauwe kaas zachte geitenkaas.
Bron: Allerhande