Viscouscous met zomergroenten
4 personen
Benodigdheden
1 limoen, schoongeboend
250 ml kippenbouillon (van halve tablet)
1 zak paprikamix (groen, rood en geel), in grove stukken
1 aubergine, in kleine blokjes
150 g couscous
6 tomaten, in stukken
300 g schelvisfilets, in stukken
2 el olijfolie extra vierge
ovenschaal (inhoud 2 liter)
aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225C.
Rasp de helft van de limoenschil en pers de vrucht uit.
Schep de limoenrasp, driekwart van het limoensap en de kippenbouillon in een ovenschaal en meng dit met de paprika en aubergine door de couscous, breng met peper op smaak.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven.
Haal de schaal uit de oven, verwijder de folie en schep de tomaten en de vis op de couscous.
Verwarm de couscous nog 10 min in de oven.
Bestrooi de vis met zou en peper naar smaak.
Besprenkel de vis en de couscous voor het serveren met de rest van het limoensap en de olie.
Bron: Allerhande