Spinazietaartpunten
4 personen
Benodigdheden
1 pak bladspinazie (450 g, diepvries), ontdooid
4 eieren
50 ml melk
1 bakje huttenkase (200 g)
1 duobakje (been)hamreepjes (200 g)
2 sjalotten, gesnipperd
1 pak bladerdeeg hartige taart
350 g geschrapte worteltjes
springvorm 24 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Druk het overtollige vocht uit de spinazie.
Meng de eieren en de melk in een grote kom en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Roer de huttenkase, de (been)ham, de sjalotten en de spinazie door het eimengsel.
Leg het deeg in de springvorm zoals beschreven op de verpakking, vouw het deeg dat boven de rand uitsteekt naar binnen.
Giet het eimengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 45 min gaar en laat hem afkoelen.
Snijd de taart in punten en serveer met de worteltjes.
Bron: Allerhande