tomaten-vissoep met rijst
4 personen
Benodigdheden
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el kerriepoeder
150g witte rijst
125 ml witte wijn
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
1 tablet visbouillon
500 g pangasiusfilet (diepvries (NH: of vers!)), in blokjes
1 el dille (diepvries), ontdooid
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui tot hij glazig ziet.
Strooi het kerriepoeder erover en schep de rijst erdoor.
Bak 1 min al omscheppend op hoog vuur.
Voeg de witte wijn, 125 ml water, de tomatenblokjes en het bouillontablet toe en breng aan de kook.
Laat de soep 10 min zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
Schep de pangasiusfilet door de soep en laat nog 8-10 min zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Bestrooi voor het serveren met dille.
Bron: Allerhande