Runderstoofpotje met appelstroop
4 personen
Benodigdheden
600 g rib/runderlappen
3 el appelstroop
2 el mosterd
25 g boter
1 grote ui, fijngesneden
4 laurierblaadjes
250 ml rundvleesbouillon (van tablet)
300 g winterpeen, in plakjes
250 g sperziebonen
Bereiding
Snijd het vlees in grote stukken en wrijf ze in met zout en (versgemalen) peper en bestrijk ze royaal met de appelstroop en de mosterd.
Smelt de boter in een braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de bouillon erbij.
Breng het geheel op een zacht vuur aan de kook en stoof de runderlappen in 2 1/2 – 3 uur zachtjes gaar, het vocht mag maar net bewegen, koken is niet de bedoeling.
Zet eventueel een vlamverdeler onder de pan als het te hard gaat.
Voeg na 2 uur de winterpeen en de sperziebonen toe.
Breng de stoofpot op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer met aardappel- of pompoenpuree.
Bron: Allerhande