Kleine zalmtaartjes

12 stuks

Benodigdheden
500-600 g zalmfilet (vers of uit diepvries, zonder huid)
12 bladerdeegvelletjes
6 bosuitjes
zout en peper
nootmuskaat
125 ml + 1 el slagroom
2 eieren
1 eierdooier
boter en bloem om in te vetten
eventueel dille als garnering

Bereiding
Laat de bevroren zalm ontdooien.
Haal het bladerdeeg 10 min van tevoren uit de koelkast.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
Snijd de vis in kleine blokjes, doe de uitjes bij de vis.
Breng op smaak met zout en peper.
Klop 2 eieren door 125 ml slagroom.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Vet 12 ovenschaaltjes of muffinvormpjes in en bestuif ze met bloem.
Bekleed de vormen met het bladerdeeg.
Doe de vis in de vormpjes.
Giet de eierroom eroverheen.
Bak de vormpjes ca 45 in in een voorverwarmde oven (electrisch 200C, hetelucht 175C, gas: stand 3)
Kluts de eidooier met 1 el slagroom.
Bestrijk de deegranden er na 30 min baktijd mee.
Maak de zalmtaartjes voorzichtig los uit de vormpjes.
Garneer eventueel met dille.

Bron: Tijdschrift koken & genieten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *