Macaroni-gehakttaart

4-6 personen

Benodigdheden
300 g lange macaroni (NH: gewone macaroni kan ook)
zout en peper
3 tomaten
2 wortels
1 ui
2 el olie
400 g half-om-half gehakt
2 el tomatenpuree
100 g erwten (diepvries)
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
4 eieren
200 ml melk
nootmuskaat
boter of olie voor de springvorm (24 cm)
50-75 g kaas

Bereiding

Kook de pasta beetgaar.
Maak de tomaten schoon en snijd ze klein.
Maak de wortels schoon en snijd ze in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit de olie in een kleine pan en rul het gehakt.
Voeg de ui en de wortels toe en bak ze kort mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee.
Roer de tomaten en de erwten erdoor.
Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
Laat de gehaktsaus 2-3 min zachtjes doorkoken.
Giet de macaroni af.
Klop de eieren met melk en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Vet de springvorm in.
Stapel de macaroni en het gehaktmengsel laag voor laag op elkaar.
Giet het eimengsel eroverheen en bestrooi het geheel met de kaas.
Bak de taart 40-45 min in een voorverwarmde oven (electrisch 200C, hetelucht 175C, gas stand 3). Laat de macaronitaart enigszins afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.

Bron: Tijdschrift koken & genieten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *