rundergoulash met rijst

4 personen

Benodigdheden
600 g runderbraadlappen, in stukken
50 g boter
3 uien, in dunne partjes
1 1/2 el paprikapoeder
1/2 el gedroogde italiaanse kruiden
6 tomaten, in grote stukken
300 g witte rijst
125 ml creme fraiche

Bereiding
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 5 min rondom bruin.
Verdeel de ui rond het vlees en bak alles nog 2-3 min.
Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 min.
Schep de tomaten door het vlees en voeg 1 tl zout en peper naar smaak toe.
Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2 1/2 – 3 uur gaar.
Zet de pan eventueel op een vlamverdeler als de goulash gaat koken; hij mag net tegen de kook aan zijn.
Kook de rijst.
Verdeeld de rijst over 4 borden en schep de goulash ernaast.
Schep een flinke lepel creme fraiche op de goulash.
Lekker met sperziebonen.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *