Quiche met gerookte kip, ham, lente-ui en mais
4 personen
Benodigdheden
6 vellen bladerdeeg, diepvries
hamblokjes
200 g gerookte kipfilet
25 g bieslook
150 g maiskorrels (blik)
4 eieren
1/4 l slagroom
zout en versgemalen zwarte peper
1 kleine rode paprika
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 C.
Laat het deeg ontdooien.
Vet een springvorm (24 cm) in.
Leg de deegvellen in een ster op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
Bekleed de vorm met het deeg.
Snijd de ham in blokjes en de kip in dunne reepjes.
Snijd het bieslook fijn.
Meng de ham in een kom met de kip, bieslook en maiskorrels.
Klop de eieren los met de room, breng op smaak met zout en peper.
Schep het mengsel om met het vleesmengsel.
Doe de vulling in de vorm.
Snijd de paprika in dunne ringen.
Leg de paprika in een cirkel op de taart en laat ze een beetje overlappen.
Bak de taart in het midden van de oven in 50-60 min gaar.
Laat de taart een beetje afkoelen.
Bron: kookboekje ‘taart zoet & hartig’