Bacon-preitaart met kaas

4 personen

Benodigdheden
25 g boter of 2 el olijfolie
500 g prei, in smalle ringen
125 ml creme fraiche
zout en versgemalen peper
1/2 tl kerriepoeder
100 g bacon, in plakjes
8 plakken filodeeg van 24 x 24 cm, ontdooid
1 ei, losgeklopt
100 g geraspte belegen kaas
1 el arachideolie of zonnebloemolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit de boter of olie en bak hierin op een hoge stand de prei 2 min.
Voeg de creme fraiche toe en bak tot het vocht bijna verdampt is.
Schep peper, zout en kerriepoeder erdoor.
Rooster de bacon licht in een droge, hete koekenpan.
Snijd ca 8 cm brede repen uit de lappen filodeeg.
Leg ze overlappend naast elkaar over de bodem van de vorm en laat de overtollige deeglengte over de zijkant van de vorm hangen.
Schep het ei en de kaas door het preimengsel.
Verdeel dit mengsel over de deegbodem en leg de iets kleiner gesneden bacon erop.
Sla het overhangende deeg terug en dek de vulling ermee af.
Bestrijk de bovenkant met olie en bak de taart in het midden van de oven in 20-25 min lichtbruin.

Lekker met een groene salade of tomatensalade.

Bron: Jumbo

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *