Tajine met kip, saffraan en peer

4 personen

Benodigdheden

2 uien, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
3 el olijfolie
3 el honing
2 el verse koriander
1 tl gemberpoeder
mespunt saffraan
zout en versgemalen peper
1 hele maiskip, in stukken
1 el olijfolie
150 gr amandelen
300 ml kippenbouillon van tablet of pot
2 stevige peren (conference)

Bereiding
Maak van de uien, knoflook, olie, honing, kruiden, specerijen, zout en peper een pasta in een ruime schaal en wentel daar de stukken kip doorheen.
Laat afgedekt op een koele plek een uur marineren.
Wrijf de kruidenpasta van de stukken kip en verwarm ondertussen een el olie in een braadpan.
Bak de kip om en om aan en neem hem uit de pan.
Voeg de kruidenpasta en amandelen toe en roerbak op lage stand circa 3 min.
Leg de kip weer terug in de pan en giet de bouillon erbij.
Roer nog even door en laat afgedekt ca 20 min stoven.
Schil ondertussen de peren en snijd ze in kwarten.
Voeg ze toe aan de kip en laat afgedekt nog 15 min meestoven.

Lekker met couscous en doperwten.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *