Pad thai

4 personen

Benodigdheden
250 g mihoen
500 g ongekookte reuzengarnalen (diepvries, ontdooid) NH: of verse garnalen
4 el ongezouten pinda’s, fijngehakt
3 el Thaise vissaus (fles 250 ml)
4 el tamarinde (pot 225 g, Flowerbrand)
5 el rietsuiker
4 el olie, zonnebloem of arachide
2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
1 sjalotje, fijngesneden
125 g tauge
1-2 rode pepers, in schuine ringen
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in reepjes

Bereiding
Week de mihoen 4-5 min in heet water.
Snijd de garnalen met een scherp mes over de rug in, pel ze en verwijder het zwarte darmkanaaltje (wrijf het er eventueel met een keukenpapiertje uit).
Dep de garnalen goed droog.
Hak de pinda’s fijn (of maal ze even in een keukenmachine).
Maak de Pad-thaisaus: verhit de vissaus met de tamarinde en los hierin de suiker op, proef goed en voeg naar smaak zout (vissaus), zoet (suiker) of zuur (tamarinde) toe.
Verhit 2 el olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminimumfolie).
Verhit 2 el olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin.
Voeg de mihoen toe, schenk de Pad-thaisaus erbij en zorg dat de mihoen in beweging blijft om aanbakken te voorkomen.
Roer op het laatst de taugé en de rode peper erdoor, verhit het nog even mee.
Serveer de Pad thai met de garnalen en bestrooi met de reepjes bosui en de pinda’s.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *