Mezzelune met courgette en krokante ham
4 personen
Benodigdheden
2 courgettes
2 pakjes AH Exellent Mezzelune giganti (a 250 g)
1 kippenbouillontablet
1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
1 pakje parmaham (75 g)
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
2 el kookroom light (flesje a 250 ml)
Bereiding
Courgettes schoonmaken en op grove rasp raspen (NH: of met staafmixer).
Pasta in ruim kokend water met verkruimeld bouillontablet koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Afgieten.
Basilicumblaadjes fijnsnijden.
Intussen de plakken Parmaham in de lengte halveren en in droge koekenpan met antiaanbaklaag krokant en bruin bakken.
Knoflook pellen en fijnsnijden.
Olie in wok verhitten en knoflook 1 min bakken.
Courgette toevoegen en ca 2 min meebakken.
Room erdoor roeren en courgettemengsel goed doorwarmen.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Pasta over 4 borden verdelen.
Courgettemengsel erop scheppen.
Hamplakjes erop leggen en bestrooien met basilicum.
Bron: Albert Heijn