Vruchtencompote
6-8 personen
Benodigdheden
100 g gedroogde dadels
100 g gedroogde vijgen
100 g gedroogde abrikozen
100 g gedroogde appeltjes
100 g gedroogde pruimen (zonder pit)
NH: of, ipv bovenstaande, een zak tuttifrutti
50 g rozijnen
2 kaneelstokjes (NH: of kaneelpoeder)
10 cm citroenschil
1/2 l rode wijn
125 ml grenadine- of aardbeiensiroop
Bereiding
Haal de pitten uit de dadels.
Leg alle vruchten, de kaneelstokjes en de citroenschil in een pan en voeg de wijn en de siroop toe.
Breng het geheel aan de kook.
Temper de hittebron en laat de vruchten ca 10 min heel zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
Schep alles over in een (glazen) schaal en dek deze af met folie.
Laat de vruchten minstens 2 uur in de koelkast op smaak komen.
Verwijder de kaneelstokjes en de citroenschil.
Lekker met een bolletje ijs, slagroom, of met vanille suiker gezoete mascarpone.
Bron: Allerhande