Gepofte aardappels met kruidige tomatenblokjes

4 personen
(bijgerecht bij hoofdgerecht)

Benodigdheden

4 aardappels in de schil, schoongeboend
1 tl grof zeezout
50 g zachte boter
aluminiumfolie

2 tomaten, ontveld en in blokjes
2 el basilicumblaadjes, grof gescheurd + enkele hele blaadjes ter garnering
1 el balsamicoazijn
1/2 tl zeezout

Bereiding
Kook de hele aardappels 10 min in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan.
Meng het zeezout met de boter.
Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter.
Wikkel ze ruim in aluminumfolie.
Pof de aardappels in de magnetron of oven gaar.
Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open.
Schep de ingrediƫnten van de vulling door elkaar en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper.
Vul de aardappels met de vulling.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *