Baklava met vanille ijs

6 personen

5318

Benodigdheden
10 lapjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
150 g walnoten
150 g blanke amandelen of hazelnoten
1 citroen
150 ml blue band vloeibaar
250 ml honing
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 liter vanille ijs
poedersuiker
lage bakvorm (20×20 cm)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Laat de bladerdeeglapjes ontdooien.
Hak de helft van de walnoten grof.
Maal de rest van de walnoten en amandelen fijn.
Meng daarna de gehakte noten en gemalen noten door elkaar.
Boen de citroen schoon.
Rasp 2 tl van de schil en pers de vrucht.
Schep de helft van de raps door het notenmengsel.
Verwarm blue band vloeibaar, zondat dat deze kleurt.
Vet de vorm licht in.
Leg 2 plakjes bladerdeeg naast elkaar in de vorm en druk de naden met de vingers tegen elkaar.
Bestrijk de deegbodem met 1 el blue band vloeibaar en schep er een dun laagje noten op.
Herhaal dit tot de plakjes deeg op zijn en de bovenste laag uit deeg bestaat.
Giet de rest van de blue band vloeibaar erover en bak de baklava in 25-30 min goudbruin en gaar.
Meng honing met kaneelpoeder, citroensap en de rest van de citroenrasp.
Verwarm dit tot een siroop en giet deze over de warme baklava.
Laat dit even intrekken.
Snijd de baklava in repen of ruiten en serveer deze met een bolletje vanille ijs.
Bestrooi dit nagerecht rijkelijk met poedersuiker.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *