Creme brulee

4 personen

Benodigheden
Verwarm de oven voor op 125C.
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
Breng de slagroom met de melk, het vanillemerg en de stokjes aan de kook en laat dit op laag vuur 5 min trekken.
Verwijder het vanillestokje.
Klop met de mixer de dooiers met de suiker tot een bleke, romige creme.
Schenk de hete room erbij terwijl je stevig klopt.
Blijf kloppen tot het mengsel wat dikker wordt.
Schenk de eierroom in de schaaltjes en zet ze op het rooster in de oven.
Laat de creme brulee in 45 min gaar worden (hij is klaar als hij helemaal gestold is).
Laat de creme brulee op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven.
Dek de schaaltjes af als de creme afgekoeld is en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden.
Verwarm de ovengrill voor tot deze gloeiend heet is.
Haal de cremes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje bastardsuiker.
Zet de schaaltjes vlak onder het grillelement tot de suiker gesmolten is en bruin begint te kleuren. Let op: dit duurt maar 1 min!

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *