mini-geitenkaastaartjes
10 hapjes
Benodigdheden
5 lapjes diepvriesbladerdeeg
beetje bloem
3 el pesto
10 cherry-/kerstomaatjes
100 g zachte geitenkaas
versgemalen peper en zout
enkele blaadjes basilicum voor garnering
uitsteekvormpje doorsnede 5 cm
Bereiding
Laat de deegplakjes ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200C.
Bestuif het werkvlak licht met bloem.
Leg de deegplakjes hierop en steek rondjes (NH: of andere vormpjes) uit.
Leg ze op een met bloem bestoven bakplaat.
Besmeer de deegrondjes met pesto, laat de randjes vrij.
Snijd de tomaatjes in dunne plakjes en verdeel deze over de pesto.
Verkruimel de geitenkaas erover en strooi er peper en zout op.
Bak de taartjes ca 10 min in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Garneer met blaadjes basilicum.
Tips:
In plaats van geitenkaas is mozzarella ook lekker.
Vervang de pesto eens door tomatnetapenade.
Bron: Allerhande.