Stroopwafelsouffle

39

4 personen

Benodigdheden
4 eieren
25 g boter
25 g bloem
200 ml melk
4 stroopwafels (NH: of meer (bv 6), naar smaak)
2 el poedersuiker
4 soufflebakjes, ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Splits de eieren en klop de eierdooiers los.
Laat 25 g boter smelten op laag vuur, roer de bloem erdoor en schenk al roerende scheutje voor scheutje de melk erbij, tot er uiteindelijk een gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren erdoor.
Laat dit mengsel even afkoelen.
Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast.
Maak de stroopwafels zeer fijn.
Schep de eiwitten voorzichting door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen stroopwafels erdoor.
Verdeel het stroopwafelmengsel over de vier bakjes en bak het in 15-20 minuten in de oven.
Strooi de poedersuiker erover heen.
Serveer direct.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *