Romeinse salade met tomatendressing
4 personen
Benodigdheden
400 g pasta
2 el olijfolie
1 rode paprika, zonder zaadjes, in repen
1 gele paprika, zonder zaadjes, in repen
1 kleine courgette, in plakjes
1 rode ui, in smalle ringen
2 el pijnboompitten
200 g hamreepjes
2 el gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd
voor de dressing
3 vleestomaten, in stukjes
8 gedroogde tomaten op olie, in stukjes
2 teentjes knoflook, gepeld
4 el olijfolie
zout en versgemalen (zwarte) peper
2 el citroensap
Bereiding
Kook de pasta beetgaar.
Giet de pasta af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
Rooster of roerbak de paprika’s, courgette en uiringen in de olijfolie in een grillpan of een wok.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Meng en pureer de ingredienten voor de dressing.
Schep de geroosterde groenten, hamreepjes en tomatendressing door de pasta.
Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
Bestrooi de salade met pijnboompitten en basilicum.
Bron: Allerhande