Spaghetti
4 personen
Benodigdheden
1 ui, fijngesnipperd
6 el olijfolie + scheutje
1 courgette, in stukjes
1 gele en 1 rode paprika, in stukjes
3 stengels bleekselderij, in stukjes
2 blikken tomaat (a 400 g)
400 g rundergehakt
1 el verse basilicumpesto op oliebasis
1 tl verse knoflook op oliebasis (NH: of verse uitgeknepen knoflook of knoflookpoeder)
enkele blaadjes basilicum
400 g spaghetti
stuk grana padano (kaas)
Bereiding
Fruit de ui in 3 el olijfolie, voeg de rest van de groenten toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuur.
Schep af en toe om.
Voeg de bliktomaten met sap en zout en peper naar smaak toe.
Meng het gehakt met de basilicumpesto en de knoflook, wat fijngesneden basilicum en peper naar smaak.
Draai er balletjes van en braad ze in 3 el olijfolie 10 min op laag vuur.
Doe ze in de saus en laat ze 15 min sudderen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Giet af en voeg er een scheutje olijfolie aan toe.
Verdeel de spaghetti over 4 borden en schep de saus erover.
Garneer met wat geraspte grana padano en wat blaadjes basilicum.
Lekker met een groene salade.
Bron: Allerhande