Appel-frambozen plaatkoek

24 stuks 11663

Benodigdheden
250 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr witte basterdsuiker
zout
240 gr koude boter,in stukjes
1 ei
2 el melk
140 gr tarwebloem
100 gr lichte basterdsuiker
3 appels , geschild en grof gehakt
1 bakje frambozen รก 125 gr , schoongemaakt
2,5 el kristalsuiker
0,5 tl kaneelpoeder
2,5 el geschaafde amandelen
poedersuiker
Bereiding
Kneed een soepel deeg van het bakmeel,de witte basterdsuiker,een mespunt zout,100 gr boter,het ei en de melk.
Leg het deeg in de lage bakvorm en laat het in de koelkast ongeveer 30 min opstijven.
Wrijf intussen de bloem met de basterdsuiker, de rest van de boter en een mespunt zout tot een kruimig mengsel.
Verdeel de stukjes appel en de frambozen over het deeg in de bakvorm.
Strooi er de kristalsuiker en het kaneelpoeder over.
Strooi het kruimelmengsel en de geschaafde amandelen erover zodat alles goed bedekt is.
Bak de plaattaart 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Breng daarna de temperatuur terug tot 175 graden en dek de taart af met aluminiumfolie.
Bak hem afgedekt nog 5 min.
Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.
Stuif er poedersuiker over en snijd de taart in stukjes.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *