Lentesalade
4 personen
Benodigdheden
1 struik bleekselderij
3 lenteuitjes
250 g champignons
150 g 30+ kaas
4 augurkjes
2 el pijnboompitjes
2 el tomatenketchup
scheutje ketchup (NH: alleen ketchup ook voldoende)
2 el halfvolle mayonaise
2 el magere yoghurt
peper
stokbrood of rijst
Bereiding
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en blancheer het 5 min in kokend water.
Halveer ondertussen de champignons en bak ze vervolgens in een el olijfolie.
Laat de champignons en de bleekselderij afkoelen.
Snijd de 30+ kaas in blokjes en lente-uitjes en de augurken in kleine stukjes.
Maak een sausje van de halfvolle mayonaise, een klein scheutje ketchup, 2 el yoghurt en wat vers gemalen peper.
Vermeng de groente met de kaas, augurk, lente-ui en de pijnboompitjes in een schaal.
Sprenkel er wat saus overheen.
Lekker als maaltijdsalade met stokbrood of rijst.
Bron: Lekker in je vel met Sona!