Asperges op z’n Limburgs
4 personen
Benodigdheden
1 a 1/2 kg witte asperges
zout
mespunt suiker
1 zak pondje kriel
4 eieren
1 dl vleesbouillon (van tablet)
250 g beenham, dikke plakken
125 g roomboter
nootmuskaat
Bereiding
Snijd het onderste stuk van de asperges, schil de asperges en kook ze in water met zout en de suiker in ca 12 min beetgaar.
Kook intussen in een aparte pan de aardappeltjes in water met zout in ca 12 min gaar.
Kook ook de eieren in ca 8 min hard.
Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Schenk de bouillon in een brede pan, leg de plakken ham erin en verwarm ze op een zacht vuurtje.
Smelt de boter in een ander pannetje.
Laat de asperges in een vergiet goed uitlekken en verdeel ze over 4 (warme) borden.
Leg de aardappeltjes erbij en drapeer de plakken ham ernaast.
Halveer de eieren en leg ze op de borden.
Serveer de boter en de nootmuskaat apart erbij.
Tip: Maak met de vork het ei fijn en meng het met wat boter en nootmuskaat naar smaak.
Doop de asperge in het ei.
Bron: ‘Asperges, vertrouwd klassiek, lekker anders’