Gevulde paprika’s uit de oven
4 personen
Benodigdheden
4 rode paprika’s
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
2 tomaten
175 g rundergehakt
1 bol mozarella kaas
1,5 dl groentebouillon
2 tl oregano
4 el tomatenketchup
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de bovenkant van de paprika’s af (2 cm vanaf de steel) en snijd het vruchtvlees van de bovenkant in kleine blokjes.
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd een een dun plakje van de onderkant, zodat de paprika’s goed blijven staan.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de knoflook en tomaten in kleine blokjes.
Verwarm olie in de pan en roerbak hierin de groenteblokjes op een hoog vuur.
Voeg na 3 min het gehakt toe en schep dit door het groentenmengsel.
Snijd de bol mozarella in kleine blokjes en roer deze, van het vuur af, door het groentenmengsel.
Maak de vulling op smaak af met versgemalen peper, zout en oregano.
Vul hier de paprika’s mee en doe op iedere paprika een el ketchup.
Smeer een ovenschaal in met olie.
Zet de gevulde paprika’s erin en schenk de bouillon erbij.
Plaats de paprika’s in het midden van de oven en laat ze ca 25 min gaar worden.
Tip: vervang de mozarella en tomatenketchup door een mengsel van geraspte kaas en paneermeel, en bestrooi hier de bovenkant van de paprika’s mee.
Bron: Allerhande