Jachtschotel

4 personen 1162011617

Benodigdheden

Gents stoofvlees, bereid (zie recept Gents stoofvlees)
4 zure appels (goudrenetten)
1 el kaneelpoeder
50 g boter
1 kg kruimig kokende aardappels, geschild en gehalveerd
100 ml warme volle melk
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
4 el witbroodkruim of paneermeel
ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 C.
Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van 1 cm.
Bestrooi ze met kaneelpoeder.
Smelt de helft van de boter en bak hierin de appelplakken 2 minuten per kant (NH: appelstukken grillen in grillpan is ook lekker).
Zet ze apart.
Kook de aardappels in circa 20 min gaar, giet ze af en maak er met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de helft van de boter een luchtige puree van.
Schep het stoofvlees in een ovenschaal.
Verdeel daarover de appelplakken en strijk er een dikke laag aardappelpuree over.
Strooi het broodkruim erop en verdeeld de rest van de boter er in stukjes over.
Zet de schotel circa 25 min in de oven, zodat hij goed en warm wordt en er een goudbruin korstje ontstaat.

NH: lekker met rode kool of met appelcompote met passievrucht en mango

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *