Piccadillo (Caribisch gestoofd gehakt)
4 personen
Benodigdheden
500 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
1 groene paprika, in reepjes
2 grote tomaten, fijngehakt
50 g rozijnen, gewassen
1 1/2 tl gemalen komijn (djinten)
75 g groene olijven met piment
2 el kappertjes, uitgelekt
Bereiding
In braadpan gehakt op hoog vuur rul bakken.
Ui, peper en paprika toevoegen en op laag vuur 3 min fruiten.
Tomaten, rozijnen, komijn en 100 ml water toevoegen en alles 20 min zachtjes stoven.
Af en toe omscheppen.
Olijven en kappertjes toevoegen en piccadillo nog 5 min stoven.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met rijst (Cuba) of bloemtortilla’s en maissalsa (Mexico).
Recept Maisalsa: (nb: ingrediƫnten staan hierboven niet genoemd!)
In schaal sausje roeren van 2 el limoensap, 2 el olie, zout en naar smaak jalapeno-pepersaus.
Blikje uitgelekte mais (300 g), 1 rode in stukjes gesneden paprika en 2 el fijngehakte koriander door sausje scheppen en smaken ca 1 uur laten intrekken.
Bron: kookboek AH Wereldse stoofpotjes