Indiase aardappelcurry met kokosmelk en kip

4 personen

Benodigdheden

800 g vastkokende aardappels
4 kipkarbonades (a 150g)
1-2 el Indiase currypasta (NH: of Thaise currypasta)
2 el olie
1 ui
1 teentje knoflook
300 g panklare worteltjes
250 g panklare sperzieboontjes
1 blik kokosmelk (400 g)
peper, zout
2 el fijngehakte koriander of peterselie

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze elk in vier stukken en was ze.
Wrijf de kipkarbonades in met wat van de currypasta.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipkarbonades rondom bruin.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Leg de kipkarbonades op een bord.
Zet het vuur laag en fruit de ui, met de knoflook en de rest van de currypasta zachtjes 2 min in het bakvet.
Schep de aardappelstukken erdoor, leg de kipkarbonades ertussen en bak alles, afgedekt 15 min op zacht vuur.
Schep de boontjes en de worteltjes erdoor en voeg de kokosmelk toe.
Breng alles aan de kook en stoof het gerecht, afgedekt, in nog 15 min zachtjes gaar.
Breng op smaak met peper en zout en strooi de koriander of peterselie erover.

Bron: kookboek AH aardappels

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *