Ovenschotel met aubergine
6 personen
Benodigdheden
6 el olie
1 sjalotje, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
3 aubergines
100 g oude kaas, geraspt
1 pak aardappelschijfjes (750 g)
ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet
grillpan
Bereiding
Verwarm een el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en knoflook lichtbruin.
Roer de tomatenblokjes erdoor.
Laat een half uur zachtjes doorkoken met de deksel erop.
Snijd de aubergine in 6-9 dunne plakken (de buitenste plakken met schil gebruik je niet).
Bestrooi de plakken met een beetje zout.
Bestrijk de plakken aubergine dun met olie en grill ze aan weerszijden.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 220 C.
Verdeel een el tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag aubergine op.
Bestrooi met kaas.
Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout, peper en kaas.
Leg hierop weer een el tomatensaus, een laagje aubergine en kaas.
Hierop de rest van de aardappelschijfjes, zou, peper, kaas en een el tomatensaus.
Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas.
Plaats de ovenschotel 30 min in de oven.
Bron: Allerhande