Cheesecake
8 personen
Benodigdheden
50 g boter
8 volkorenbiscuits
600 g roomkaas
180 g suiker
10 g vanillesuiker
2 eieren
5 eetl slagroom
2 eetl citroensap
rasp van 1/2 citroen
2 dl creme fraiche
eventueel vers fruit om te serveren (bv aardbeien)
springvorm, doorsnee ca 22 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180C (heteluchtoven op 160C).
Smelt de boter.
Verkruimel de biscuits.
Meng de boter met de kruimels en druk het mengsel in de ingevette vorm.
Bak de bodem ca 5 minuten en laat hem afkoelen.
Verlaag de oventemperatuur naar 150C (heteluchtoven naar 130C).
Mix alle ingredienten, behalve de creme fraiche, tot een luchtige massa.
Schep de vulling in de vorm en bak de cheesecake ca 50 min.
Verhoog de oventemperatuur tot 200C (heteluchtoven tot 180C).
Roer de creme fraiche los en verdeel het over de taart.
Bak de cheesecake nog ca 5 min.
Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet hem nog ca 2 uur in de koelkast.
Serveer met vers fruit en eventueel poedersuiker.
Bron: Life & Cooking