Kalkoen uit de wok

4 personen 5474

Benodigdheden
500 g kalkoenfilet, in blokjes
zout en versgemalen peper
6 el zonnebloemolie
2 uien, in ringen
250 g champignons, in plakjes
1/2 tl gemberpoeder (djahe)
1/4 Chinese kool, dun gesneden
1/2 paksoi, in repen
2 stengels bleekselderij, in reepjes
250 ml kippenbouillon (van een tablet)
1 el sojasaus (ketjap manis)

Bereiding
Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper.
Verhit 4 el olie in de wok en bak de uienringen.
Voeg de champignons en de gemberpoeder toe en bak alles enkele minuten op een niet te hete hittebron.
Schep ui en champignons uit de wok.
Giet 2 el olie in de wok en bak de kalkoenblokjes in circa 10 min gaar.
Doe de rest van de gesneden groenten in de wok en roerbak enkele minuten.
Giet de bouillon en sojasaus in de wok en breng aan de kook.
Schep de gebakken ui en champignons erbij en warm alles goed door.

NH: lekker met rijst.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *