Bitterkoekjespudding

Benodigdheden
2 pakjes vanillepudding (John Moir)
2 pakjes vanillesuiker
1 1/2 pak bitterkoekjes
1 liter melk
3 eieren
rum

Bereiding
De bitterkoekjes in kleine stukjes breken en op de bodem van een platte schaal leggen.
De bitterkoekjes met rum besprenkelen (niet teveel om drassigheid en te sterk te voorkomen) en roeren, zodat ze vochtig worden.
De dooiers van de eieren scheiden van het eiwit.
De dooiers met vanillesuiker opkloppen.
Het eiwit stijf kloppen.
De pudding – volgens opschrift op het pakje – koken.
Als de pudding kookt de opgeklopte eiers erdoor roeren.
Daarna de pudding iets laten afkoelen, maar blijf roeren om velvorming te voorkomen.
De iets afgekoelde pudding lepel voor lepel voorzichtig door het stijfgeklopte eiwit spatelen.
Laat de massa over de bitterkoekjespudding lopen.
Eventueel voor gebruik wat dotjes slagroom erover doen/spuiten.

Bron: Ma Hol

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *