Witlofstamppot met appel (en walnoten)
4 personen
Benodigdheden
1 kg kruimige kokende aardappelen
500 g witlof
2 zure appels
2 el citroensap
50 g walnoten
150 ml melk
versgemalen peper en zout
nootmuskaat
1 tl gehakte tijm (vers of diepvries) of 1/2 tl gedroogd
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca 20 min gaar.
Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof en snijd de groente in smalle reepjes.
Schil de appels, rasp ze grof of snijd ze in kleine stukjes.
Besprenkel ze met citroensap.
Hak de walnoten grof.
Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
Meng de witlofreepjes met de appel en noten erdoor.
Warm alles goed door.
NH: 1 el mosterd door de aardappelpuree is erg lekker!
Bron: Allerhande