Torta di noci
12 punten
Benodigdheden
150 g broodkruim (van 5-6 sneetjes brood)
200 g gepelde walnoten
6 grote eieren
300 g fijne suiker
1/2 gl gemalen kaneel
1 mespunt gemalen kruidnagel
1/2 citroen, schoongeboend, geraspt
poedersuiker om te bestrooien
springvorm (doorsnede 26 cm), met bakpapier bekleed en ingevet
Bereiding
Rooster het broodkruim in een droge koekenpan, laat het afkoelen.
Rooster de walnoten kort in de koekenpan en laat ze afkoelen.
Splits 4 eieren.
Maal de walnoten fijn met 50 g suiker.
Maal het broodkruim fijn met de kaneel, kruidnagel en citroenrasp.
Mix 2 eieren met de eierdooiers en 150 g suiker schuimig.
Spatel in gedeelten het walnotenmengsel erdoor en daarna het broodkruim.
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een 1/4 theelepel zout stijf, voeg er geleidelijk 50 g suiker aan toe.
Spatel het eiwit door het walnotenmengsel, doe het in de springvorm en bak de taart in ca 50 min gaar.
Neem na 35 min de taart uit de oven, strooi er 50 g suiker over en bak hem verder af in de oven.
Laat de taart 15 min rusten.
Verwijder de vorm en laat de taart afkoelen.
Knip repen bakpapier uit en leg ze evenwijdig op de taart.
Bestrooi de taart met poedersuiker en verwijder het papier; er is nu een streeppatroon ontstaan.
Bron: Allerhande