Voorjaarsstamppot met varkensfilet
4 personen
Benodigdheden
800 g vastkokende aardappels, geschild
50 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
1 ei, los geklopt
4 varkensfilets
4 el olijfolie
2 el citroensap
1 tl mosterd
100 g veldsla melange
Bereiding
Kook de aardappels in 20-25 min gaar.
Roer de yoghurt en het ei door elkaar en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan.
Bestrijk de varkensfilets dun met 1 el olie.
Gril de filets in 8-10 min gaar, keer ze halverwege en bedruppel ze daarna met 1 el citroensap.
Klop een dressing van de rest van de olie en de rest van het citroensap en de mosterd.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer het yoghurtmengsel en de sla erdoor heen.
Serveer de stamppot met de gegrilde varkensfilet en de dressing als jus.
Lekker met een komkommersalade.
Bron: allerhande