Broodpudding met abrikozen
4 personen
Benodigdheden
8 sneetjes witbrood, zonder korst
75 g boter
100 g abrikozenjam
150 g gedroogde abrikozen, in reepjes
3 eieren
2 zakjes vanillesuiker
1 tl gemalen kaneel
400 ml melk
lage ovenschaal (inhoud 1.5 l), ingevet
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175C.
Besmeer 4 sneetjes brood met de boter en vier sneetjes brood met de abrikozenjam.
Snijd de boterhammen daarna in blokjes.
Schep de broodblokjes met de reepjes abrikoos om in de ovenschaal.
Klop de eieren los met 1 zakje vanillesuiker en de kaneel.
Roer ze door de melk en schenk dit mengsel op het brood in de ovenschaal.
Laat het even staan en strooi er het andere zakje vanillesuiker over.
Laat de broodpudding in het midden van de oven in 30 min gaar worden.
Verdeel de broodpudding over vier schaaltjes en serveer (zowel warm als koud lekker).
Bron: Allerhande