rucolastamppot met mosterdkarbonades
4 personen
Benodigdheden
1 1/2 kg kruimige aardappels, in stukken
1 el pittige mosterd
4 el olijfolie
4 schouderkarbonades
3 zakken rucola (a 75 g)
200 ml melk
1/2 zakje geraspte belegen kaas (a 150 g)
nootmuskaat
Bereiding
Aardappels in flinke bodem water met wat zout in 20-25 min gaarkoken.
Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak.
Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken en smaak 5 min laten intrekken.
Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en karbonades in 10-12 min gaarrossteren of -braden, regelmatig keren.
Rucola grof scheuren.
Aardappels afgieten en tot puree stampen.
Melk (in magnetron) verwarmen.
Rest van de olie door de puree roeren en zoveel melk toevoegen tot een smeuige puree ontstaat.
Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes verwarmen, al roerend, tot de kaas gaat smelten.
Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Rucola in porties door de puree scheppen en iets laten slinken.
Rucolastamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.
Bron: Allerhande