Stamppot met paksoi, geitenkaas en noten
4 personen
Benodigdheden
2 el rode wijnazijn
2 rode uien, in smalle ringen
versgemalen peper en zout
2 sinaasappels
1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en gehalveerd
2 el olijfolie (mediterrane)
1 struik paksoi, in repen
250 g zachte geitenkaas, verkruimeld
75 g walnoten, grof gehakt
Bereiding
Meng de wijnazijn door de uiringen en strooi er peper en zout over.
Boen de sinaasappelen schoon.
Rasp 1 el van de schil en pers de vruchten.
Kook de aardappelen met zout in ca 20 min gaar.
Kook het sinaasappelsap en de rasp in tot de helft.
Giet de uien af.
Verhit de olijfolie en roerbak de paksoi hierin 3 min.
Stamp de gare aardappelen fijn met de helft van de geitenkaas en de helft van de noten.
Voeg de ui, paksoi, sinaasappelsap en peper en zout naar smaak toe.
Bestrooi het gerecht met de rest van de geitenkaas en de noten.
Tip:
Voeg eens 1 el honing aan het sinaasappelsap toe.
In plaats van paksoi is Chinese kool ook lekker.
Bron: Allerhande