Hete bliksem (appelstamppot)

4 personen

Benodigdheden
1 kg kruimige aardappels, geschild
6 goudreinetten, in dobbelstenen (niet schillen)
100 ml melk
1 el olijfolie
3 bosuien, in ringetjes
100 g emmentaler, geraspt
bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Kook de aardappels in water met wat zout in 20-25 min gaar.
Leg de stukken appel op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 15 min garen in de hete oven.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze met de olijfolie, de warme melk en zout en peper tot een romige puree.
Meng de helft van de bosui en alle emmentaler door de puree.
Schep er op het laatst voorzichtig de warme appelblokjes door zodat ze heel blijven.
Strooi voor het serveren de rest van de bosui over de hete bliksem.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *