Kip met zwarte Griekse olijven en abrikozen
4 personen
Benodigdheden
1 sinaasappel
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 el citroensap
eventueel: 2 el ouzo of pernod, slijter
500 g kipfilet, in grote stukken
2 el olijfolie
75 g Griekse zwarte olijven
150 g gewelde abrikozen, gehalveerd
Bereiding
Sinaasappel schoonboenen, schil van sinaasappel raspen en sinaasappel uitpersen.
Knoflook, sinaasappelsap en -rasp, citroensap en eventueel ouzo of pernod in kom doen.
Kip erdoor scheppen en in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Kip uit de marinade scheppen, laten uitlekken en bestrooien met zout en peper.
In braadpan olie verhitten en kip rondom bruinbakken.
Marinade, olijven en abrikozen toevoegen.
Kipmengsel aan de kook brengen en alles met deksel op de pan in ca 15 min gaarstoven.
Tussentijds omscheppen.
Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Lekker met tarlysalade met tomaat en komkommer.
Bron: Wereldse stoofpotjes (ah)