Poffert
4 personen
Benodigdheden
1 ei
25 ml melk
1 1/2 brood, zonder korst en in stukjes
1 appel, geraspt
1 banaan, geprakt
25 g rozijnen
2 el bruine suiker
1 sinaasappel, uitgeperst
25 g roomboter
Bereiding
Klop het ei los met de melk en giet dit over het brood.
Schep de appel, banaan, rozijnen, bruine suiker en het sinaasappelsap erbij en kneed alles met de hand (of in de keukenmachine) tot een stevig geheel.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de helft van de boter smelten.
Schep het broodbeslag in de pan.
Bak het beslag 10 – 15 minĀ tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant is gestold.
Laat de poffert uit de pan op een grote deksel glijden.
Smelt de rest van de boter in de pan en laat de koek met de ongebakken kant naar beneden in de pan glijden.
Bak 10 min totdat ook deze kant gaar en bruin is.
Serveer direct.
Lekker met roomboter en bruine suiker erover.
Bron: Allerhande