Gehaktballen met gegratineerde bloemkool

4 personen

5361

Benodigdheden
1 kg aardappelen vastkokend, geschild
1 ui
400 g rundergehakt
3 tl gemalen komijnzaad (djintan)
2 tl sambal oelek
2 el olie
1 bloemkool
2 el paneermeel
50 g roomboter, in stukjes
lage ovenschaal, ingevet

Bereiding

Kook de aardappelen met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20-25 min gaar.
Rasp de ui.
Meng het gehakt met de ui, komijn en sambal.
Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Draai er 8 ballen van.
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen hierin op hoog vuur rondom goudbruin.
Laat de ballen met de deksel half op de pan in 20 min op middelhoog vuur gaar worden.
Verwarm de oven voor op 250 C.
Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze in 8-10 min beetgaar.
Laat ze uitlekken.
Doe de bloemkool in de ovenschaal, bestrooi hem met het paneermeel en de klontjes boter en laat hem in 5 min in de hete oven goudbruin worden.
Serveer met de aardappelen en het gehakt.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *