Aardappel-pannekoekjes

4 personen

5364

Benodigdheden
100 g bloem
150 ml bouillon, afgekoeld
150 g rauwe ham, fijngesneden
1/2 rode paprika, in blokjes
2 el peterselie (zakje 30 g), fijngesneden
2 el bieslook (zakje 15 g), fijngeknipt
600 g aardappels, geschild
olie of bakboter

Bereiding
Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje.
Meng hier de fijngesneden ham, de paprikablokjes, peterselie en bieslook door.
Rasp de aardappels grof en meng ze door het bloemmengsel.
Verhit de olie of de bakboter in een koekenpan en schep met een soeplepel telkens 3 hoopjes beslag in de koekenpan.
Bak de aardappelpannekoekjes aan beide kanten in 4-5 min goudbruin en gaar.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *