Marokkaanse amandelkrul (Mhencha)
12-16 personen
Benodigdheden
1 pakje filodeeg (diepvries), ontdooid
1 citroen, gewassen
350 g amandelspijs
3 eieren
3 tl kaneelpoeder
100 g boter, gesmolten
30 g amandelschaafsel
3 el poedersuiker
Bereiding
Vouw de filodeegvelletjes uit en dek ze af met een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Rasp heel dun het geel van de citroenschil af.
Prak de spijs los met citroenrasp, 2 losgeklopte eieren en 1 tl kaneelpoeder.
Verdeel de spijs in 10 gelijke stukken en vorm van elk een dunne ronde staaf met een lengte van 10 cm.
Kwast 2 deegvellen in met gesmolten boter en leg ze op elkaar.
Leg twee staafjes spijs tegen elkaar vlak langs de rand van de deeglap, maar laat aan het eind 3 cm ruimte vrij.
Rol de deeglap op met het spijs erin.
Maak zo nog vier spijsrollen.
Dek het deeg en rollen tussentijds af met de vochtige doek.
Warm de oven voor op 175 – 180 C (heteluchtoven 160 C).
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Leg een spijsrol in de vorm van een krans midden op de bakplaat en eindig met het open einde.
Schuif hier de tweede rol in en rol de krans verder op.
Verbind zo ook de andere deegrollen en vouw het einde dicht.
Bestrijk de krans met de helft van het derde losgeklopte ei.
Schuif de bakplaat in de oven en bak het 20 min.
Neem de bakplaat uit de oven, draai de krans om en bestrijk deze met de rest van het losgeklopte ei en strooi er amandelschaafsel over.
Temper de oven tot 150 C (hetelucht 140 C).
Bak ook deze kant 20 min.
Laat de amandelkrans buiten de oven afkoelen.
Meng de poedersuiker met de rest van het kaneel en bestuif de krans ermee.
Bron: Allerhande