Geroerbakte varkenshaas met spinazie en yoghurt

2 personen

5346

Benodigdheden
300 g panklare spinazie
150 ml magere yoghurt, op kamertemperatuur
2 tl garma massala (65 g) (NH: = indische kruiden)
2 1/2 el wokolie
200 g varkenshaas, in dunne plakken
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereiding
Snijd 2 blaadjes spinazie zeer fijn.
Roer de yoghurt om met 1 tl garam massala, de fijngesneden spinazie en zout en (versgemalen) peper naar smaak.
Laat de yoghurt even zo staan, zodat alle smaken kunnen intrekken.
Verhit 1 el olie in de wok.
Roerbak hierin het vlees 3-4 min op hoog vuur gaar en breng het met 1 tl garam massala en zout en peper op smaak.
Neem het vlees uit de wok en houd het (bv in aluminiumfolie verpakt) warm.
Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin.
Schep de spinazie erdoor en roerbak dit 2-3 min tot de spinazie net begint te slinken.
Roer de tomaatjes erdoor, warm ze even mee en breng de groenten op smaak met zout en peper.
Serveer de spinazie met het vlees en geef de yoghurt als dip ernaast.

NH: lekker met aardappeltjes, bv halve krieltjes in schil.

Bron: Allerhande

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *